Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

«Ανοιχτές Θάλασσες» – Μια έκθεση φωτογραφίας της Isalos.Net για τη θαλασσινή ζωή

30 Νοε 2018

Η Isalos.net – πρωτοβουλία της Gratia Publications με την οποία η ένωση έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας – διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανοιχτές Θάλασσες», στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018. Εκ μέρους της ένωσης, η κα Ειρήνη Νταϊφά, Γενική Γραμματέας του ΔΣ της HELMEPA, χαιρέτισε τη «θαλασσινή» αυτή έκθεση, ενώ παράλληλα μαζί με την κα Αικατερίνη Λω, Ειδική Γραμματέα του ΔΣ της HELMEPA, ήταν μέλη της 10μελούς Κριτικής Επιτροπής που αποτελείτο από επιφανείς προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των τεχνών, της πολιτικής, στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας και παρουσιάστηκαν οι 24 καλύτερες και πρωτότυπες φωτογραφίες όπως επιλέχθηκαν από την Κριτική Επιτροπή στο πλαίσιο του διαγωνισμού φωτογραφίας της Isalos.net με θέμα τη θάλασσα και τη ζωή εν πλω.

Νικήτρια του πρώτου βραβείου ήταν η Έλσα Σπάρου, υποπλοίαρχος ΕΝ, ενώ το δεύτερο και τρίτο βραβείο απονεμήθηκαν αντίστοιχα στους Σπύρο Βιλτανιώτη, τελειόφοιτο σπουδαστή της ΑΕΝ Κύμης και Γιώργο Παράβα, Ανθυποπλοίαρχο ΕΝ.

Οι ερασιτέχνες φωτογράφοι που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, κυρίως άνθρωποι που εργάζονται στη θάλασσα αλλά και όσοι ταξιδεύουν ή απλώς αγαπούν το υγρό στοιχείο, αποτύπωσαν στο φακό στιγμές της θαλασσινής ζωής όπως πλοία, ακτογραμμές, λιμάνια, τρικυμισμένες θάλασσες, παροπλισμένα σκαριά, παρουσιάζοντας μια άλλη όψη του υγρού στοιχείου, πέραν του γνώριμου γαλάζιου των καλοκαιρινών διακοπών. Στην πλειονότητα τους οι φωτογραφίες είχαν ληφθεί από τη γέφυρα ή το κατάστρωμα εμπορικών πλοίων, παρουσιάζοντας την καθημερινότητα της ζωής στο καράβι.

Τα έσοδα από τις 24 φωτογραφίες, που πουλήθηκαν σε συμβολική τιμή κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα διατεθούν στη HELMEPA για την εκτέλεση δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μπορείτε να δείτε τις 24 φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.isalos.net/2018/11/anoichtes-thalasses-mia-ekthesi-fotografias-gia-ti-zoi-en-plo/

 


(Α-Δ): Ειρ. Φαφαλιού, Η. Μπίσιας και Ειρ. Νταϊφά


(A-Δ): Οι 3 νικητές, Σπ. Βιλτανιώτης, Έ. Σπάρου, Γ. Παράβας

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
27 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις «Ανοιχτές Θάλασσες» – Μια έκθεση φωτογραφίας της Isalos.Net για τη θαλασσινή ζωή