Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Eκδόσεις & Παραγωγές

«9 Βήματα για Καθαρότερες Θάλασσες και Ακτές»

Έντυπο φυλλάδιο «τσέπης» όπου η HELMEPA παρουσιάζει συνοπτικά το πρόβλημα της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης με χρήσιμες πληροφορίες για την απειλή κυρίως στη θαλάσσια ζωή, αλλά και σε μας τους ίδιους. Προτείνονται 9 απλά βήματα που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε ώστε να προστατεύσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον.

*Σημείωση: Το φυλλάδιο σχεδίασε η HELMEPA στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαρά Νησιά» με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

 

«Θαλάσσιο Περιβάλλον: διερευνώντας τη σχέση του μαζί μας»

H ηλεκτρονική αυτή έκδοση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2014) Εκστρατείας Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που υλοποίησε η HELMEPA σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (the Foundation)*.

Πρόθεση της HELMEPA είναι να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται, τις πληροφορίες εκείνες που καλύπτουν  κενά στην περιβαλλοντική γνώση και ενημέρωση, που εντοπίστηκαν στην εκτέλεση της Εκστρατείας. Στόχος είναι η συμβολή στο έργο των εκπαιδευτικών να εμπλουτίσουν τις περιβαλλοντικές γνώσεις των μαθητών τους και ακόμη, να τους βοηθήσουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

*Σημείωση: Το Lloyd’s Register Foundation (the Foundation), χρηματοδοτεί προγράμματα επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και έρευνας στους τομείς μεταφορών, επιστημών, μηχανικής, τεχνολογίας και ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.

 

“Ενημέρωση Κοινού για τη Διαχείριση Απορριμμάτων σε Θάλασσες και Ακτές της Μεσογείου”

Η έκδοση αυτή στα Ελληνικά καταρτίστηκε από τη HELMEPA σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Ελλάδα Καθαρή και MIO-ECSDE με την υποστήριξη της MED POL – UNEP/MAP. Απευθύνεται σε όλους τους φορείς της Μεσογείου, όπως κεντρικές και τοπικές αρχές, γεωργία, ναυτιλία, τουρισμός, βιομηχανίες ξηράς, ΜΜΕ, ΜΚΟ κλπ.

 

“Για μια Μεσόγειο Χωρίς Σκουπίδια “

Αυτό το φυλλάδιο / αφίσα σχεδιάστηκε από τη HELMEPA σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Ελλάδα Καθαρή και MIO-ECSDE και με την υποστήριξη της MED POL – UNEP/MAP. Περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τα απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές και εκτυπώθηκε στις ακόλουθες γλώσσες της Μεσογείου: Αγγλικά, Αλβανικά, Αραβικά, Γαλλικά, Εβραϊκά, Ελληνικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Μαλτέζικα, Πορτογαλικά και Τούρκικα.

 

 

“Αυτός είναι ο δικός μου κόσμος! “

Το φυλλάδιο αυτό σχεδιάστηκε από τη HELMEPA και διανεμήθηκε στα μέλη της Παιδικής HELMEPA με σκοπό να παρέχει χρήσιμες συμβουλές για μια πιο περιβαλλοντικά φιλική συμπεριφορά στην καθημερινότητά μας.

 

 

“Επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων”

Για κάθε ηλικία παιδιών με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντικά θέματα.

 

 

“Πολύχρωμες Κηλίδες”

Έκδοση-Λεύκωμα παιδικών έργων με τίτλο “Πολύχρωμες Κηλίδες” που πραγματοποιήθηκε με χορηγία της Empros Lines Shipping Co., εταιρικού μέλους της HELMEPA.

 

 

“Γίνε Πρωταθλητής στην προστασία της θάλασσας μας από τη ρύπανση “

 

 

“How much do you know about garbage pollution at sea?”

 

 

“Παιδικό Λεύκωμα”
Παιδικό Λεύκωμα έργων ζωγραφικής στο κοινό Πρόγραμμα LIFE των HELMEPA και Ευρωπαϊκής

 

“Τα Παιδιά Μιλούν”

Απολογισμός Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ομάδων Παιδικής HELMEPA με τίτλο “Τα Παιδιά Μιλούν”.

 

 

“Σχέδιο Δράσης”

Το Σχέδιο Δράσης του Εθελοντικού Περιβαλλοντικού Προγράμματος της Παιδικής HELMEPA.

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
30 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
ΕΚΔΟΣΕΙΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση