Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2020

Μια νέα δεκαετία μόλις ξεκίνησε με ανανεωμένες ελπίδες και προσδοκίες για όλους μας. Η παγκόσμια ναυτιλία μπαίνει στη νέα εποχή έχοντας να αντιμετωπίσει ένα πολύπλοκο και απαιτητικό θεσμικό πλαίσιο για την επίτευξη του στόχου για «Ασφαλή και Αποδοτικά Πλοία σε Καθαρές Θάλασσες». Συνδράμοντας τους Εθελοντές και Μέλη της – Εταιρείες, Πλοία και Ναυτικούς – να ανταποκριθούν επιτυχώς σε αυτές τις προκλήσεις, η HELMEPA τους προσφέρει ένα νέο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του 2020.

Ως πιστοποιημένο «Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για την Πρόληψη της Ρύπανσης, την Ασφάλεια στη Θάλασσα και την Περιβαλλοντική Ενημέρωση» και με την αρωγή της Εκπαιδευτικής της Επιτροπής, η HELMEPA διαμόρφωσε το νέο Πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εκπαιδευτικές ανάγκες των Εταιρειών Μελών της, σε συνδυασμό με τους νέους κανονισμούς που μπαίνουν ή θα μπουν σε ισχύ στο άμεσο μέλλον.

Το 38ο Ετήσιο Εθελοντικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα απαρτίζεται από 7 διαφορετικά θεματικά Σεμινάρια. Τα τέσσερα από αυτά (A-D) είναι διήμερα Σεμινάρια και τα τρία (E-G) μονοήμερα Σεμινάρια και πρόκειται να επαναληφθούν αρκετές φορές μέσα στο χρόνο, όπως φαίνεται παρακάτω:

  1. Safety First (διήμερο, 5 φορές μέσα στο χρόνο)
  2. Compliance with Air Emission and GHG Regulations (διήμερο, 5 φορές μέσα στο χρόνο)
  3. Avoiding Pitfalls during PSC Inspections (διήμερο, 5 φορές μέσα στο χρόνο)
  4. Marine Environmental Awareness (διήμερο,3 φορές μέσα στο χρόνο, πιστοποιημένο από τη Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου με βάση το ΙΜΟ Model Course 1.38)
  5. Emergency Preparedness and Response (μονοήμερο, 5 φορές μέσα στο χρόνο)
  6. TMSA Implementation and Preparation for Vetting Inspections (μονοήμερο, 3 φορές μέσα στο χρόνο)
  7. Safe Carriage of Dangerous Solid Bulk Cargoes (μονοήμερο, 3 φορές μέσα στο χρόνο)

Εκφράζουμε τη βαθιά μας εκτίμηση και τις θερμές μας ευχαριστίες στους ειδικούς από 17 Εταιρείες Μέλη και Οργανισμούς και τους αξιωματικούς της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που μαζί με στελέχη της HELMEPA συνεισφέρουν εθελοντικά ως Εισηγητές στην υλοποίηση του φετινού προγράμματος. Με τις προσπάθειες όλων, ευελπιστούμε να προσφέρουμε και πάλι πολύτιμη γνώση και χρήσιμες πληροφορίες στους αξιωματικούς και τα στελέχη γραφείου των  Εταιριών Μελών μας, προσδοκώντας στην επίτευξη των κοινών μας στόχων για πρόληψη της ρύπανσης και ασφάλεια στη θάλασσα.

Οι ημερομηνίες όλων των προγραμματισμένων Σεμιναρίων του 2020, που θα διεξαχθούν στη νέα αίθουσα σεμιναρίων του Ναυτιλιακού Επιμορφωτικού Κέντρου της HELMEPA (Περγάμου 5, Νέα Σμύρνη, 6ος όροφος) φαίνονται εδώ.

Ο Οδηγός του Επιμορφωτικού Προγράμματος 2020 με όλες τις πληροφορίες για το θεματικό περιεχόμενο, τους Εισηγητές και το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε Σεμιναρίου είναι διαθέσιμος εδώ.

Η Αίτηση Συμμετοχής στα Σεμινάρια του 2020 (αποκλειστικά για Εταιρείες Μέλη) είναι διαθέσιμη εδώ.

 

Ακολούθως παρατίθενται οι όροι/προϋποθέσεις συμμετοχής στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα της HELMEPA.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στα Σεμινάρια του Προγράμματος μπορούν αποκλειστικά να συμμετάσχουν αξιωματικοί και στελέχη των Εταιρειών Μελών της HELMEPA, χωρίς κόστος. Με απόφαση του Δ.Σ. της HELMEPA, κάθε διαχειρίστρια Εταιρεία Μέλος δικαιούται ετησίως 2 συμμετοχές ανά εγγεγραμμένο πλοίο και 1 επιπλέον συμμετοχή, εφόσον είναι εγγεγραμμένο και το γραφείο. Τα λοιπά Εταιρικά Μέλη δικαιούνται 1 συμμετοχή ετησίως.

Προθεσμία υποβολής, αποδοχή και επιβεβαίωση συμμετοχής:
Η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής για κάθε Σεμινάριο λήγει 3 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξή του. Σε περίπτωση υπέρβασης των διαθέσιμων θέσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας. Επιπρόσθετες συμμετοχές ανά Εταιρεία πέραν των δικαιούμενων εξετάζονται κατά περίπτωση και βάσει διαθεσιμότητας. Η επιβεβαίωση των αιτούμενων συμμετοχών γίνεται από τη γραμματεία του Ναυτιλιακού Τομέα της HELMEPA γραπτώς με e-mail 3 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη του Σεμιναρίου.

Ακυρώσεις – Αντικαταστάσεις:
Για την ομαλή προετοιμασία των Σεμιναρίων, παρακαλούμε θερμά για την έγκαιρη γραπτή ενημέρωση σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής ή αντικατάστασης συμμετέχοντα. Σε περίπτωση ακύρωσης του Σεμιναρίου (π.χ. λόγω μη συμπλήρωσης των ελάχιστων απαιτούμενων συμμετοχών) θα ενημερώνεστε γραπτώς με e-mail 3 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη του Σεμιναρίου.

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
27 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 2020