Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Ιστορικό

Ο κ. Παύλος Ι. Ιωαννίδης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης”, ως μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA το 1983, ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Ένωσης. Επίσης, ως αεροπόρος με βαθιά γνώση, εισήγαγε για πρώτη φορά τους Έλληνες αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού και την Ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία γενικότερα στο πνεύμα ασφάλειας με το οποίο ήδη λειτουργούσε η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

Στις εθελοντικές επιμορφωτικές πρωτοβουλίες της HELMEPA, μεταξύ 1983 και 2017, πήραν μέρος περισσότεροι από 18.000 ναυτικοί και στελέχη εταιρειών, 200 εταιρείες και οργανισμοί συνδεμένοι άμεσα ή έμμεσα με την Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πληρώματα από περισσότερα από 1.800 ελληνόκτητα πλοία. Ακόμη, πάνω από 1.200 αξιωματικοί και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος παρακολούθησαν τα ετήσια επιμορφωτικά προγράμματα της Ένωσης.

Μέσα από ένα σημαντικό αριθμό συνεργασιών και συνεργιών με ναυτιλιακούς και περιβαλλοντικούς φορείς σε όλο τον κόσμο, η HELMEPA εμπλουτίζει τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκτά ο Ναυτιλιακός της Τομέας, ώστε να λειτουργεί με συνέπεια και ποιότητα κατά το Πρότυπο ISO 9001:2008.

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
30 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Ιστορικό