Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Παρουσίαση της HELMEPA σε φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στον Πειραιά

30 Ιαν 2019

Την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, o Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, κ. Δημήτρης Κ. Μητσάτσος, παρουσίασε τους στόχους και το έργο της ένωσης σε περίπου 100 φοιτητές της Σχολής Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Εταιρικού Μέλους της ένωσης, προσκεκλημένος στο πλαίσιο του προγράμματος “Shipping Leaders in Residence Speaker Program”, στον Πειραιά.

Τον κ. Μητσάτσο προλόγισε ο κ. Αντώνιος Βιδάλης, Επικεφαλής της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολεγίου. Η παρουσίαση περιλάμβανε τη σχέση του πλοίου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (chain of responsibility) της ναυτιλιακής βιομηχανίας, το περιβαλλοντικό του «αποτύπωμα» και το γενικό νομοθετικό πλαίσιο που εξασφαλίζει σήμερα ότι ένα πλοίο είναι αξιόπλοο, ασφαλές και περιβαλλοντικά φιλικό. Ο κ. Μητσάτσος αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία δημιουργίας της HELMEPA και τη φιλοσοφία της, που είναι η εθελοντική δέσμευση, από πλοιοκτήτη έως ναύτη, για την προστασία των θαλασσών και των ωκεανών από τη ρύπανση των πλοίων, με εργαλεία την καλλιέργεια πνεύματος ασφάλειας και περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από συνεχή επιμόρφωση, ενημέρωση και κινητοποίηση.

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο κ. Nikita Karpenko, νέος Πρόεδρος της UKRMEPA, της αδελφής ένωσης της HELMEPA στην Οδησσό, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα σε ολιγοήμερο ταξίδι για να μάθει περισσότερα για τις δραστηριότητες και τη λειτουργία της ένωσης.

Ευχόμαστε στους φοιτητές καλή επιτυχία στις ναυτιλιακές κατευθύνσεις που επέλεξαν και καλή σταδιοδρομία.

 


Ο κ. Δ.Κ. Μητσάτσος


Στιγμιότυπο από την παρουσίαση


(Α-Δ) Ο κ. Α. Βιδάλης (Μητροπολιτικό Κολλέγιο), η κα Κρ. Πρεκεζέ (HELMEPA), ο κ. N. Karpenko (UKRMEPA), η κα Β. Αποστολοπούλου (Μητροπολιτικό Κολλέγιο) και ο κ. Δ. Μητσάτσος (HELMEPA)

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Παρουσίαση της HELMEPA σε φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στον Πειραιά