Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Εκπαιδευτικοί και μαθητές στις περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA

31 Ιαν 2019

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από την εκπαιδευτική κοινότητα το τρέχον σχολικό έτος, για τις 2 μόνιμες περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA που λειτουργούν με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην Εταιρεία-Μέλος Costamare Shipping Company SA στο Παλαιό Φάληρο και στο κτίριο Ceres στον Πειραιά.

Από τον Οκτώβριο έχουν πραγματοποιηθεί 26 επισκέψεις, 800 μαθητών και 50 συνοδών εκπαιδευτικών, ενώ έως το τέλος Μαΐου έχουν προγραμματιστεί επιπλέον 40 επισκέψεις, 1.100 μαθητών και 65 εκπαιδευτικών.

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ότι στο σύνολό τους θεωρούν πως οι πληροφορίες που τα παιδιά έλαβαν βοήθησαν στην ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Ενδεικτικά παραθέτουμε πρόσφατα γραπτά σχόλια εκπαιδευτικών:

– «Συγχαρητήρια για την παρουσίαση από την υπεύθυνη της HELMEPA, καθώς και για την πρωτοβουλία της ίδρυσης της HELMEPA. Ο καθένας μας, μικρός ή μεγάλος πρέπει να έρθει! Σας ευχαριστούμε, φεύγουμε ενθουσιασμένοι και πιο συνειδητοποιημένοι!
4ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, Γ’ Τάξη»

– «Πολύ χρήσιμα όλα, η Έκθεση, το βίντεο, το παιχνίδι!! Ευαισθητοποιούν τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο. Μπράβο σας!
Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Δ’ Τάξη»

– «Εξαιρετική παρουσίαση προσαρμοσμένη στο ηλικιακό επίπεδο των παιδιών. Οι πληροφορίες και η Έκθεση κράτησαν το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Καλή συνέχεια!!
45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ε’ Τάξη»

– «Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπεριστατωμένη και ουσιαστική ενημέρωση. Καλή συνέχεια στο έργο σας.
3ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, Γ’ Γυμνασίου»

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
27 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Εκπαιδευτικοί και μαθητές στις περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA