Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση HELMEPA με US Coast Guard Eighth District-Λουϊζιάνα

14 Νοε 2018

Σε συνέχεια της σύσκεψης εκπροσώπων Εταιρειών Μελών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή στο αρχηγείο τους στην Washington, DC, οι σχέσεις της ένωσης προεκτείνονται στο USCG Eighth District με βάση τη Νέα Ορλεάνη στη Λουϊζιάνα.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, οι εκπρόσωποι της HELMEPA συναντήθηκαν και ενημέρωσαν τους senior officers του Αρχηγείου του District, οι οποίοι με τη σειρά τους παρουσίασαν τους τομείς ευθύνης τους, τις σύγχρονες προκλήσεις και την πολιτική αντιμετώπισης τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δυνατότητα επίτευξης συνεργασίας μεταξύ πλοίων μελών HELMEPA και Port State Control, στα πολλά λιμάνια της περιοχής.

Στην περιοχή ευθύνης του District περιλαμβάνονται 26 Πολιτείες-States, 10 από τα 15 πιο πολυσύχναστα λιμάνια των ΗΠΑ, ο Κόλπος του Μεξικού, οι ποταμοί Mississippi και Ohio με 2.000 γέφυρες και 58 φράγματα (dams/locks) ενώ το φορτίο που διακινείται στις υδάτινες περιοχές του είναι 880 εκατομμύρια τόνοι ετησίως.  Στην περιοχή του επίσης παράγεται το 18% του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από 1.000 εξέδρες εξόρυξης στη θάλασσα.

Επειδή η Πρόληψη της Ρύπανσης και η Ναυτική Ασφάλεια είναι πρώτης προτεραιότητας θέματα για την ευαίσθητη αυτή περιοχή, η HELMEPA θα διερευνήσει τρόπους συνεργασίας και θα προτείνει σχετικά στον Διοικητή του USCG Eighth District, Ναύαρχο Paul Thomas.

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
27 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Συνάντηση HELMEPA με US Coast Guard Eighth District-Λουϊζιάνα