Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

20 Φεβρουαρίου 2009, “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” να σώσουμε το περιβάλλον

Το Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Παιδική HELMEPA” τιμώντας τους πρωταγωνιστές του, τα 48.000 παιδιά και τους 1.800 εθελοντές δασκάλους απ’ όλη την Ελλάδα, γιόρτασε τα 15α του γενέθλια σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 20 Φεβρουαρίου 2009 στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.


Με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου και συμπαρουσιαστές της νέα και παλιά μέλη από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε μια μοναδική “ζωντανή εκπομπή” για τα 15α γενέθλια της Παιδικής HELMEPA. Φωνάζοντας “Όλοι Μαζί Μπορούμε” τα παιδιά άνοιξαν την εκπομπή και πριν καλέσουν στη σκηνή τους φιλοξενούμενους, αναφέρθηκαν σε κύριες δραστηριότητες τους όπως καθαρισμοί και υιοθέτηση παραλιών και παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι παρουσιαστές κάλεσαν στη σκηνή, κατά σειρά, τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Ιωάννη Τζωάννο, το Δήμαρχο Πειραιά, κ. Παναγιώτη Φασούλα, τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Δρα Μιχάλη Ιερείδη της CYMEPA στην Κύπρο, Levent Ballar της TURMEPA στην Τουρκία, και Chris Bastis και Antony Backos της NAMEPA στην Αμερική, οι οποίοι τόνισαν ότι χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση από όλους, πολιτεία και κοινωνία, και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους μικρούς εθελοντές.

 

     
     


Ο εκπρόσωπος του Lloyd’s Register Foundation (πρώην The LRET) Michael Franklin πήρε μέρος στην εκπομπή αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους ο Οργανισμός του συμβάλλει στο έργο της Παιδικής HELMEPA της οποίας τις πρωτοβουλίες πολλοί θαυμάζουν στο χώρο της διεθνούς ναυτιλίας.

Ο Πρόεδρος της HELMEPA Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, καθισμένος ανάμεσα στα παιδιά, εξέφρασε την αγάπη και το θαυμασμό του για τη δουλειά που κάνουν, δηλώνοντας πως “αν τους δείξουμε εμπιστοσύνη και τους δώσουμε ευθύνη, τότε τα παιδιά κάνουν θαύματα με τη φαντασία και το δυναμισμό που τα διακρίνουν“.

Ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA κ. Δημήτρης Μητσάτσος μίλησε για το ξεκίνημα της Παιδικής HELMEPA δίνοντας στην εκπομπή και τον τίτλο “Ευχαριστούμε τα παιδιά στην Ελλάδα που μας δείχνουν το δρόμο”.

Την εκπομπή έκλεισε ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, που με απλά λόγια μίλησε για το περιβάλλον και τις απειλές που δέχεται και που οδήγησαν στις κλιματικές αλλαγές που ζούμε σήμερα και απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών.

 

     


Την εκδήλωση που παρακολούθησαν λειτουργοί τομέων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και πλήθος μελών της HELMEPA, τίμησε με την παρουσία της η πρώην Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.

 

   
   

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 October 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA