Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

9 Βήματα για Καθαρότερες Θάλασσες και Ακτές

4 Μαρ 2019

Με ένα νέο φυλλάδιο «τσέπης», η HELMEPA παρουσιάζει συνοπτικά το πρόβλημα της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την απειλή κυρίως στη θαλάσσια ζωή, αλλά και σε μας τους ίδιους.

Με σκοπό και την ανάδειξη λύσεων σε ατομικό επίπεδο του προβλήματος των πλαστικών μίας χρήσης, στο φυλλάδιο προτείνονται 9 απλά βήματα που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε ώστε να προστατεύσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και τους εαυτούς μας.

Το φυλλάδιο σχεδίασε η HELMEPA στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαρά Νησιά» με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η πρόληψη της ρύπανσης και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αλιέων, τοπικών φορέων και ευρύτερου κοινού και της προώθησης του εθελοντισμού και της συνεργασίας.

Το φυλλάδιο διατίθεται στους μαθητές που επισκέπτονται τις μόνιμες Εκθέσεις της HELMEPA σε Παλ. Φάληρο και Πειραιά, ενώ θα διανέμεται στους επισκέπτες της κινητής περιβαλλοντικής Έκθεσης της ένωσης, η οποία θα περιοδεύσει σε 6 πόλεις της περιφέρειας μέσα στο 2019.

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 October 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις 9 Βήματα για Καθαρότερες Θάλασσες και Ακτές