Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Έντονο και το Φεβρουάριο το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA

28 Φεβ 2019

Συνεχίστηκαν και το Φεβρουάριο οι οργανωμένες επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών στις περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA. Συγκεκριμένα, 360 μαθητές με 26 εκπαιδευτικούς-συνοδούς, 10 Δημοτικών σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά ξεναγήθηκαν στις δύο Εκθέσεις, που φιλοξενούνται στην εταιρεία Μέλος Costamare Shipping στο Παλ. Φάληρο και στο κτήριο Ceres στον Πειραιά.

Ακολουθούν ενδεικτικά σχόλια εκπαιδευτικών:

 • «Συγχαρητήρια για την προσφορά γνώσεων και ευαισθησίας στους αυριανούς κατοίκους του πλανήτη. Είστε ελπίδα για το μέλλον, για τη ζωή! Σας ευχαριστούμε!»
     11o Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, Ε’ Τάξη
 • «Συγχαρητήρια! Συμβάλλετε μ’ αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια που κάνουμε ως σχολείο να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας, αυριανούς πολίτες, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Σας ευχαριστούμε πολύ!
     27o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Γ’ Τάξη
 • «Συγχαρητήρια για την υπέροχη παρουσίαση του προγράμματος! Η οργάνωση ήταν καταπληκτική και ο τρόπος προσέγγισης από την υπεύθυνη ήταν προσιτός και κατανοητός από παιδιά Δημοτικού!! Σας ευχαριστούμε.»
     3o Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, Δ’ Τάξη
 • «Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία στο χώρο σας και την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση για το θαλάσσιο περιβάλλον, η οποία εκτός από γνώσεις, ευαισθητοποιεί τους μικρούς μαθητές σε θέματα ζωτικής σημασίας. Σας ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία που έχετε αναλάβει καθώς και για τη δωρεάν μεταφορά στο χώρο σας.»
     1o Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, Ε’ & Στ’ Τάξεις       

Από την έναρξη του σχολικού έτους έχουν πραγματοποιηθεί 43 επισκέψεις, 1.202 μαθητών και 83 συνοδών εκπαιδευτικών, ενώ έως το τέλος Μαΐου έχουν προγραμματιστεί ακόμη 26 επισκέψεις, 700 μαθητών και 50 εκπαιδευτικών.

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
 • en
 • el
22 October 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Έντονο και το Φεβρουάριο το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA