Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Συνεργασία Isalos.net και HELMEPA: Δημιουργικοί προβληματισμοί για μια «πράσινη» ναυτιλία

25 Ιαν 2019

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας και οι νέοι κανονισμοί απασχόλησαν την επιμορφωτική συνάντηση που συνδιοργάνωσε η Isalos.net με τη HELMEPA, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, με τη συμμετοχή 120 σπουδαστών ΑΕΝ και φοιτητών ναυτιλιακών σχολών.

Τη  συζήτηση με θέμα «Περιβάλλον και Ναυτιλία: Δημιουργικοί προβληματισμοί για ένα βιώσιμο μέλλον» συντόνισε ο κ. Πάνος Ζαχαριάδης, Τεχνικός Διευθυντής της Atlantic Bulk Carriers Management Ltd. και Μέλος του Δ.Σ. της HELMEPA ενώ ομιλητές ήταν, με τη σειρά που μίλησαν, η κα Κριστιάνα Πρεκεζέ, Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA και οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μαούνης, Technical Director της Polembros Shipping και Πάνος Κουρκουντής, Technical Director της Sea Traders SA.

Στην εναρκτήρια παρουσίαση της, η κα Πρεκεζέ αναφέρθηκε συνοπτικά στο πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών, το περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» των πλοίων και τη συμβολή της HELMEPA, από το 1982 έως σήμερα, στην καλλιέργεια πνεύματος περιβαλλοντικής συνείδησης, που συμπληρώνει νόμους και κανονισμούς για την προστασία θαλασσών και ακτών. Σημείωσε πως η τάση για αυστηρότερο, και ίσως πολυπλοκότερο, νομοθετικό πλαίσιο θα συνεχιστεί στο μέλλον καθώς η πίεση της παγκόσμιας κοινότητας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων θα αυξάνεται. Ανέφερε τέλος, πως η καινοτομία και η τεχνολογία, μαζί με την κατάλληλη εκπαίδευση και προετοιμασία του ανθρώπινου παράγοντα, θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στους ομιλητές, οι συμμετέχοντες σπουδαστές έθεσαν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, γεγονός που αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τη νέα γενιά των αξιωματικών και στελεχών της ναυτιλίας μας.

 


Το πάνελ με το συντονιστή και τους ομιλητές


Η κα Κριστιάνα Πρεκεζέ, Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA


Στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της συνάντησης

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
20 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Συνεργασία Isalos.net και HELMEPA: Δημιουργικοί προβληματισμοί για μια «πράσινη» ναυτιλία