Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Mήνυμα ευαισθητοποίησης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και τη HELMEPA

26 Ιουν 2019

Μετά από πρόσκληση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, η HELMEPA συνέδραμε στην οργάνωση καθαρισμού της ακτής και του βυθού στο ανατολικό μέτωπο της παραλίας της Καλαμάτας, την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Στη δράση συμμετείχαν μαθητές του Summer Camp του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος ΑΙΟΛΟΣ, ο ΝΟΚ, ο Σύλλογος Γονέων/Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «Η Υπομονή», το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας και δύτες του Kalamata Dive Center. Στην επιτυχή εκτέλεση του καθαρισμού βοήθησαν ο Δήμος Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, η Ένωση Αποστράτων ΛΣ Νομού Μεσσηνίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Καλαμάτας και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών/Γραφείο Καλαμάτας.

Στο τέλος της δράσης, η εκπρόσωπος της HELMEPA μίλησε στους εθελοντές για τη σημασία της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης της νέας γενιάς για να διατηρήσουμε τις θάλασσες και τις ακτές μας καθαρές και επέδωσε αναμνηστικά διπλώματα και αφίσες σε παιδιά και φορείς που συμμετείχαν.  Ευχαριστούμε μικρούς και μεγάλους που με μεράκι και ενθουσιασμό διέδωσαν στην Καλαμάτα το διαχρονικό μήνυμα του Γλάρου «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!».

Σημείωση:
Στιγμιότυπα της δράσης και συνεντεύξεις των συμμετεχόντων μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

 

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Mήνυμα ευαισθητοποίησης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και τη HELMEPA