Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στη HELMEPA

5 Απρ 2019

Την Πέμπτη 4 Απριλίου, η HELMEPA είχε την τιμή να δεχθεί επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Yasuhiro Shimizu, ο οποίος από το 1980 ασχολήθηκε με την προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα του, από σημαντικές κυβερνητικές θέσεις. Η επίσκεψη του είχε σκοπό την πληροφόρηση του για τις δράσεις της ένωσης στο θέμα της Κλιματικής Αλλαγής και της προστασίας των ωκεανών, κυρίως από πλαστικά απορρίμματα.

Ο κ. Shimizu είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκπαίδευση αξιωματικών στον Προσομοιωτή της HELMEPA και να επισκεφθεί την Περιβαλλοντική Έκθεση, που φιλοξενείται στο κτίριο της εταιρείας Μέλους Costamare Shipping, στο Παλ. Φάληρο. Ευχαρίστησε τη HELMEPA για την περιβαλλοντική ενημέρωση που προσφέρει στα νέα παιδιά και εξέφρασε την επιθυμία συνεργασίας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που είναι πλέον παγκόσμιες.

Ο κ. Πρέσβης συζήτησε με τον Γενικό Διευθυντή και στελέχη της HELMEPA το επίκαιρο θέμα των πλαστικών στις θάλασσες, στο οποίο αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κ. Abe, στο Davos, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ας ελπίσουμε πως η Osaka θα αποτελέσει το εφαλτήριο παγκόσμιας συνεργασίας, όταν τον ερχόμενο Ιούνιο οι ηγέτες του G20 θα συζητήσουν και αυτό το θέμα κατά την εκεί Σύνοδο τους.

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
30 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Μη κατηγοριοποιημένο Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στη HELMEPA