Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Επίσκεψη φοιτητών Νομικής στην Περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA

18 Ιουλ 2019

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου υποδεχτήκαμε με χαρά περίπου 50 φοιτητές Νομικής από την Ελλάδα και διάφορες χώρες του εξωτερικού στην περιβαλλοντική έκθεση της HELMEPA στο κτίριο της εταιρείας CERES στον Πειραιά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του διεθνούς Θερινού Νομικού Σχολείου πάνω στο Ναυτικό Δίκαιο, που διοργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδος (ELSA Greece).

Μετά από σύντομη ξενάγηση στην Έκθεση και γνωριμία με τις δραστηριότητες της HELMEPA, οι φοιτητές παρακολούθησαν συνοπτική παρουσίαση του διεθνούς νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλοία, αφού τα περιβαλλοντικά ζητήματα αποτελούσαν και την ειδικότερη θεματική του φετινού Θερινού Σχολείου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ολοκληρωμένης και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και άλλων αποβλήτων τόσο πάνω στο πλοίο όσο και στις ευκολίες υποδοχής στη στεριά, σε σύνδεση με το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά, πετρέλαιο και άλλα χημικά.

Ιδιαίτερη αξία έχει για μας το παρακάτω σχόλιο στο βιβλίο επισκεπτών της Έκθεσης, υπογεγραμμένο από κοινού από τρεις φοιτήτριες από την Ολλανδία, Κροατία και Νορβηγία, ιδιαίτερα εύστοχο σε ό,τι αφορά την τελευταία παρατήρηση αν αναλογιστούμε ότι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας του ΙΜΟ είναι η ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στη Ναυτιλιακή Κοινότητα!

“Σας ευχαριστούμε πολύ για την ιδιαίτερα ενημερωτική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση! Ευχαριστηθήκαμε πραγματικά την επίσκεψη και ελπίζουμε να εμπνεύσει πολλούς από μας να αλλάξουμε συνήθειες. Μας ενέπνευσε επίσης να δουλέψουμε στο ναυτιλιακό τομέα, που είναι πολύ σημαντικός και ακόμα απασχολεί πολύ λίγες γυναίκες!”.

 

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 October 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Μη κατηγοριοποιημένο Επίσκεψη φοιτητών Νομικής στην Περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA