Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Η Εκτελεστική Διευθύντρια της AUSMEPA, κα Julie Nash, επισκέπτεται την HELMEPA

29 Οκτ 2019

Με μεγάλη χαρά καλωσορίσαμε τη Διευθύντρια της AUSMEPA, κα Julie Nash, στα γραφεία μας στα μέσα Οκτωβρίου. Η κα Nash διευθύνει την AUSMEPA τα τελευταία επτά χρόνια και συνεργάζεται με την HELMEPA για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο ενώσεων, στο πνεύμα της φιλοσοφίας των MEPAs.

Κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, η κα Nash είχε την ευκαιρία να δει από κοντά δραστηριότητες της HELMEPA, όπως ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του υγροβιότοπου της Βραυρώνας και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών τόσο στην περιβαλλοντική Έκθεση στον Πειραιά όσο και στην έκθεση στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί μίλησε με τα παιδιά για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο καθώς και τη σημασία ενός υγιούς θαλάσσιου περιβάλλοντος τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Αυστραλία.

Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής και τα στελέχη της Γραμματείας της HELMEPA είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα της AUSMEPA για τις εκπομπές αέριων από τα πλοία και τη συνεργασία της με λιμένες για τη μέτρηση αυτών των εκπομπών. Η επίσκεψη της κας Nash στην Ελλάδα αποτέλεσε πολύτιμη ευκαιρία για τις δύο MEPAs όχι μόνο για την ανταλλαγή πληροφοριών για τα τρέχοντα προγράμματα αλλά και για να συζητήσουν τρόπους στενότερης συνεργασίας, ειδικά στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, παρά τις αποστάσεις που χωρίζουν τις δύο χώρες.

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Η Εκτελεστική Διευθύντρια της AUSMEPA, κα Julie Nash, επισκέπτεται την HELMEPA