Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Η κινητή Έκθεση της HELMEPA στην Αν. Αττική

6 Δεκ 2019

Στην Αν. Αττική πραγματοποίησε την τελευταία της στάση για το 2019 η κινητή Έκθεση της HELMEPA με θέμα «Θαλάσσιο Περιβάλλον και Επιστήμες», μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου. Η Έκθεση φιλοξενήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής ενημερώθηκαν 850 μαθητές και 50 εκπαιδευτικοί της περιοχής για το σοβαρό πρόβλημα των πλαστικών στους ωκεανούς, τους κινδύνους που αυτοί αντιμετωπίζουν γενικότερα από την ανθρώπινη αδιαφορία, την ευεργετική τους επίδραση στη ζωή μας και τις επιστήμες που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Την Έκθεση επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Α. Ζούτσος συνοδευόμενος από την κ. Κ. Ζηνέλη, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη διάδραση που διαπίστωσε ανάμεσα στους μικρούς μαθητές και τα στελέχη της HELMEPA. Τόνισε επίσης ότι η ενημέρωση της νέας γενιάς για τα περιβαλλοντικά θέματα είναι πολύ σημαντική, και ότι τα παιδιά θα πρέπει να μεταφέρουν τις περιβαλλοντικές τους γνώσεις και στις οικογένειές τους, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και οι μεγαλύτεροι.

Ιδιαίτερα θερμά ήταν και τα σχόλια των εθελοντών εκπαιδευτικών, από τα οποία ενδεικτικά παραθέτουμε τα παρακάτω:

  • Εξαιρετική παρουσίαση και προσέγγιση του προβλήματος. Πολλές γνώσεις στα παιδιά. Πολύ καλή οργάνωση. Ευχαριστούμε.
  • Ήταν μια εξαιρετική παρουσίαση που «καθήλωσε» τα παιδιά και τους κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Σε 1 ώρα καταφέρατε να περάσετε πολλά και σημαντικά μηνύματα στα παιδιά. Σας ευχαριστούμε πολύ! Θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλλετε.
  • Εξαιρετική Έκθεση και παρουσίαση που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μαθητών, χωρίς να γίνει κουραστική. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν την προσπάθεια για ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. Ευχαριστούμε πολύ.

Με τη σειρά μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Αφροδίτη Καποθανάση για τη φιλοξενία της Έκθεσης, το Δήμο Παλλήνης που την έθεσε υπό την αιγίδα του και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, κ. Βέρα Βορύλλα για τον προγραμματισμό των επισκέψεων.

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
27 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Η κινητή Έκθεση της HELMEPA στην Αν. Αττική