Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Νέο Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» 2019-2020

31 Οκτ 2019

Το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για το νέο πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» του σχολικού έτους 2019-2020, είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Με την ανακοίνωση της έγκρισής του από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε διάστημα μίας μόνον εβδομάδας, 220 εκπαιδευτικοί έστειλαν αίτηση συμμετοχής, με τη δημιουργία 400 Ομάδων με 3.750 παιδιά σε 114 σχολεία της χώρας.

Στην κατάρτιση του νέου προγράμματος και με σκοπό τη βελτίωσή του προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας, λάβαμε υπόψη τα σχόλια και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών του προηγούμενου σχολικού έτους καθώς και διαπιστώσεις των αρμόδιων στελεχών της HELMEPA.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές για φέτος περιλαμβάνουν περισσότερα παιχνίδια και πειράματα, διάθεση έντυπου υποστηρικτικού υλικού στους εθελοντές εκπαιδευτικούς, όπως αφίσες, φυλλάδια, ημερολόγια και αυτοκόλλητα και αποστολή Αναμνηστικού Διπλώματος σε όλους τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού Ζωγραφικής, το θέμα του οποίου είναι:

«Αγαπάμε τον Πλανήτη, το γαλάζιο μας το σπίτι!»

Ανάλογο είναι το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τις δύο μόνιμες περιβαλλοντικές Εκθέσεις, που φιλοξενούνται στην Εταιρεία-Μέλος Costamare Shipping Company SA στο Παλαιό Φάληρο και στο κτίριο Ceres στον Πειραιά. Ήδη έχουν προγραμματιστεί 60 επισκέψεις 1.800 μαθητών και 120 συνοδών εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Επίσης, το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας «Τα Γλαρόπουλα» έχει αποσταλεί στους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος πέρυσι στο πρόγραμμα και έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο helmepajunior.wordpress.com/τα-γλαρόπουλα/.

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
20 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Νέο Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» 2019-2020