Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Στο 56ο Ράλλυ Αιγαίου

31 Ιουλ 2019

Για 2η συνεχή χρονιά η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA υποστήριξε το Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ. Δύο συμβολικοί καθαρισμοί ακτών οργανωθήκαν σε Αστυπάλαια (22 Ιουλίου) και Μήλο (26 Ιουλίου), σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και το Πολεμικό Ναυτικό, στέλνοντας το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας».

Ο ΠΟΙΑΘ και η εταιρία JOTUN, επίσημος χορηγός του 56ου Ράλλυ Αιγαίου παρέθεσαν Συνέντευξη Τύπου στις 17 Ιουλίου στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της HELMEPA Δρ. Γ. Γράτσος. Τα στελέχη και πληρώματα υποδέχθηκε την επόμενη ο ΠΟΙΑΘ στο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» για τις τελικές λεπτομέρειες και ο αγώνας ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου.

Πρώτη στάση ήταν η Αστυπάλαια όπου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας Βρυσί με πληθώρα συμμετοχών από τα πληρώματα και το Πολεμικό Ναυτικό. Δεύτερη και τελευταία στάση η Μήλος όπου τα πληρώματα καθάρισαν την παραλία που βρίσκεται μπροστά από τον Ναυτικό Όμιλο με μεγάλη και πάλι συμμετοχή, γεγονός που ευχαρίστησε τόσο τους διοργανωτές όσο και τη HELMEPA, καθώς το έργο που διενεργήθηκε ήταν ουσιαστικό. Συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης πλαστικών, οι σακούλες για τη συλλογή των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των καθαρισμών ήταν βιοαποικοδομήσιμες.

Ο Ναυτικός Όμιλος Αστυπάλαιας επέδωσε τιμητική πλακέτα στη HELMEPA, ως ένδειξη εκτίμησης του έργου της και της προσφοράς της στο νησί.

Η Τελετή Απονομής Επάθλων του 56ου Ράλλυ Αιγαίου πραγματοποιήθηκε όπως πάντα στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Ευχαριστούμε θερμά το Εταιρικό μας Μέλος Blue Star Ferries για τη συνδρομή στις μετακινήσεις των στελεχών της HELMEPA.

Η HELMEPA συγχαίρει τους ιστιοπλόους που διαγωνίστηκαν και ελπίζει το παράδειγμά τους να ευαισθητοποιήσει όσους απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες και ακτές για να τις διατηρήσουν καθαρές.

 

Καθαρισμός στην Αστυπάλαια


Καθαρισμός στη Μήλο

Τιμητική πλακέτα στη HELMEPA

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 October 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Μη κατηγοριοποιημένο Στο 56ο Ράλλυ Αιγαίου