Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση συντονιστών του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών – Όσλο, 24-26 Οκτωβρίου 2019

30 Οκτ 2019

Η HELMEPA προσκλήθηκε και συμμετείχε στη διεθνή συνάντηση συντονιστών του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (International Coastal Cleanup – ICC), στο Όσλο της Νορβηγίας, 24 – 26 Οκτωβρίου.

Τη συνάντηση εκπροσώπων από 27 χώρες, διοργάνωσε το Ocean Conservancy, που εδρεύει στις ΗΠΑ και συντονίζει τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών από το 1986. Κύριοι στόχοι της συνάντησης ήταν:

  • Η ενθάρρυνση της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των συντονιστών του ICC στις διάφορες χώρες.
  • Η συζήτηση των καινοτόμων μέτρων και πολιτικών για τη μείωση των απορριμμάτων, και
  • Η ανταλλαγή ιδεών για τις βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε κάθε περιοχή για την καλύτερη προώθηση και αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας.

Εκπρόσωπος της HELMEPA παρουσίασε την εμπειρία των 29 ετών της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα, τις προκλήσεις και τα επιτεύγματα των εθελοντικών δράσεων. Επίσης, αναφέρθηκε στη στρατηγική επικοινωνίας για την προσέλκυση περισσότερων εθελοντών, την υποστήριξη στους κατά τόπους συντονιστές των δράσεων και τη συνεχή προσπάθεια διεύρυνσης των συνεργασιών με διάφορους φορείς.

Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός πραγματοποιείται φέτος στην Ελλάδα μεταξύ 14 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου, καθώς όμως οι εθελοντές επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο, οι δράσεις συνεχίζονται το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 140 καθαρισμοί με τη συμμετοχή 6.300 εθελοντών! Με την ολοκλήρωση των δράσεων, η HELΜΕPA θα δημοσιεύσει τα στοιχεία από τα «ευρήματα» που κατέγραψαν οι εθελοντές.

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
20 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Συνάντηση συντονιστών του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών – Όσλο, 24-26 Οκτωβρίου 2019