Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Συνεργασία HELMEPA και AMSA για την Ασφάλεια και το Περιβάλλον

7 Οκτ 2019

Την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, η εταιρεία-Μέλος CERES φιλοξένησε ενημερωτική εκδήλωση της HELMEPA, στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας της ένωσης με την AMSA – Australian Maritime Safety Authority. Ο CEO της AMSA, Mick Kinley, παρουσίασε στα Μέλη της HELMEPA την πολιτική της Αυστραλίας για τον έλεγχο των πλοίων ξένης Σημαίας, που επιχειρούν στη μεγάλη αυτή ήπειρο-νησί.

Αρχίζοντας την ομιλία του σε περισσότερους από 100 εκπροσώπους εταιρειών Μελών και φορέων της Ελληνικής ναυτιλίας και του Τύπου, ο κ. Kinley τόνισε πως η HELMEPA αποτελεί πηγή έμπνευσης για την εθελοντική δέσμευση των ανθρώπων της ναυτιλίας στην πρόληψη της ρύπανσης και της ασφάλειας στη θάλασσα. Παρουσίασε την εποικοδομητική για ναυτικούς και διαχειριστές συνεργασία HELMEPA – AMSA, που ξεκίνησε το 2000 με την ίδρυση της Αυστραλιανής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-AUSMEPA και συνεχίζεται έκτοτε με την από κοινού έκδοση και τακτική αναθεώρηση του εγχειριδίου “Οδηγός για Έλληνες και Ξένους Ναυτικούς στα Νερά της Αυστραλίας“, που η HELMEPA διαθέτει στα Μέλη της. Επίσης, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται οι επιθεωρήσεις Port State Control στα λιμάνια της Αυστραλίας και τις κύριες ελλείψεις στους τομείς Ασφάλεια και Πρόληψη Ρύπανσης, που οδηγούν σε κρατήσεις πλοίων.

Η ομιλία του CEO της AMSA διακρίθηκε από την πρωτοτυπία του ομιλητή να ενθαρρύνει ερωτήσεις στη διάρκεια της, που οδήγησαν σε εποικοδομητικό διάλογο με το ακροατήριο. Η πληθώρα των ερωτήσεων των παρευρισκομένων επιβεβαιώνει πως παραμένει σταθερή η επιθυμία των Μελών της HELMEPA, να προετοιμάζουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα πλοία που διαχειρίζονται για τα ταξίδια τους στην Αυστραλία.

Ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, Δημήτρης Μητσάτσος, ευχαριστώντας τον κ. Kinley του επέδωσε τον θυρεό της HELMEPA με ειδική αναγνώριση της προσωπικής του συμβολής στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δυο οργανισμών. Ο κ. Kinley δήλωσε πως η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί καθώς οι στόχοι της AMSA είναι κοινοί με αυτούς της HELMEPA αφού οι θάλασσες ενώνουν τους ανθρώπους ανεξάρτητα από αποστάσεις.

Σύντομη σχετική συνέντευξη του κ. Kinley υπάρχει στο σύνδεσμο https://tv.maritimes.gr/tv/live/tv_375.php.

Η εκδήλωση έκλεισε με ελαφρύ μπουφέ που ευγενικά προσέφερε η εταιρεία CERES.


O Mick Kinley κατά την παρουσίασή του στα Μέλη και τους άλλους προσκεκλημένους της HELMEPA


1η σειρά καθισμάτων (Α-Δ): Ιωάννης Μαραγκουδάκης, Πρόεδρος/ΠΟΙΑΘ, Πάνος Ζαχαριάδης, Μέλος ΔΣ/HELMEPA, Δρ Γιώργος Γράτσος, Πρόεδρος/HELMEPA, Υποναύαρχος (ΛΣ) Αγησίλαος Αναστασάκος, Διευθυντής Κλάδου Ναυτιλίας/Αρχηγείο ΛΣ, Δημήτρης Μητσάτσος, Γιώργος Τσαβλίρης, Πρόεδρος/CYMEPA. 2η σειρά καθισμάτων πρώτος από δεξιά Δρ Ματθαίος Λως, Επίτιμος Αντιπρόεδρος/HELMEPA


Επίδοση αναμνηστικού θυρεού στον Mick Kinley από τον Δημήτρη Μητσάτσο


Στιγμιότυπο του ακροατηρίου στο αμφιθέατρο της εταιρείας CERES


O CEO της AMSA απαντά σε καίρια ερωτήματα του ακροατηρίου κατά την παρουσίασή του


Και εκτός αμφιθεάτρου, προσκεκλημένοι παρακολουθούν την παρουσίαση

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 October 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Συνεργασία HELMEPA και AMSA για την Ασφάλεια και το Περιβάλλον