Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Συνεχίζεται ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών με δράσεις σε όλη την Ελλάδα!

30 Σεπ 2019

Με εθελοντικούς καθαρισμούς σε Αττική, Εύβοια, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λάρισα, Λέρο, Λέσβο, Πάργα, Πάτρα, Πήλιο, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σαντορίνη και Χαλκιδική έχει ήδη ξεκινήσει ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2019 που συντονίζει η HELMEPA στην Ελλάδα για 29η συνεχή χρονιά. Οι καθαρισμοί ακτών και βυθού θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, Λιμενικών Αρχών, εταιρειών, φορέων και τοπικών συλλόγων, καταδυτικών κέντρων και ιδιωτών. Στο σύνολό τους, μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 4.000 εθελοντές διοργανώνοντας 90 δράσεις καθαρισμού.

Στην Αττική, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, η HELMEPA συνέδραμε στελέχη των Εταιρικών Μελών της, Minerva Marine Inc. και Tsakos Group of Companies, που μαζί με τις οικογένειες τους, πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό της πλαζ Ελληνικού και της παραλίας Περάματος, αντίστοιχα.

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου η HELMEPA παραβρέθηκε στον καθαρισμό του Εταιρικού Μέλους American Bureau of Shipping (ABS) στην παραλία Βοτσαλάκια, ενώ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα συντονίσει καθαρισμούς με τα εταιρικά της Μέλη TMS Tankers Ltd και TMS Cardiff Gas Ltd στο ρέμα Χαλανδρίου και την εταιρεία Bausch Health Hellas στην παραλία της Ραφήνας.

Η HELMEPA θα παραβρεθεί ακόμη στον καθαρισμό που θα πραγματοποιήσει το Εταιρικό Μέλος Lamda Flisvos Marina με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στην παραλία Μπάτης, ενώ την Κυριακή 13 Οκτωβρίου οι Εταιρίες Μέλη μας, Danaos Shipping Co. Ltd και Genimar Shipping & Trading SA θα καθαρίσουν τις παραλίες Μεγάλο Καβούρι και Αγία Μαρίνα Κρωπίας, με τη συνδρομή στελεχών της HELMEPA.

Εκτός από το συμβολικό χαρακτήρα των καθαρισμών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, οι εθελοντές μας καταγράφουν τα απορρίμματα που συλλέγουν σε ειδικά Δελτία Καταγραφής που προμηθεύονται από τη HELMEPA, συμβάλλοντας έτσι στην επιστημονική καταγραφή και παρακολούθηση της ρύπανσης στις ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Μπορείτε και εσείς να πάρετε ακόμα και τώρα μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία οργανώνοντας τη δική σας δράση με συναδέλφους, φίλους και γνωστούς ή δηλώνοντας συμμετοχή σε κάποιον ήδη προγραμματισμένο καθαρισμό.

Ας διατηρήσουμε, λοιπόν, τις θάλασσές μας καθαρές και ας συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νέων γενιών που θα κληρονομήσουν αυτόν τον φυσικό πλούτο!

Περισσότερες πληροφορίες στον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, email: environment@helmepa.gr, τηλ. 210-9343088 και στην ιστοσελίδα http://helmepa.gr/εθελοντικοί-καθαρισμοί/.

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
30 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Μη κατηγοριοποιημένο Συνεχίζεται ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών με δράσεις σε όλη την Ελλάδα!