Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Isalos.net και ο Ρόλος του Ανθρώπινου Παράγοντα στη Ναυτιλία

23 Ιουλ 2019

Συνεχίζοντας τη συνεργασία με το Isalos.net, μια πρωτοβουλία της Gratia Εκδοτικής για την ενημέρωση των νέων ανθρώπων στη ναυτιλία, η HELMEPA συμμετείχε στην 5η συνάντηση του Κύκλου Θερινών Διαλέξεων Ναυτιλίας που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, την 22 Ιουλίου. Σε μια κατάμεστη αίθουσα από σπουδαστές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και τμημάτων ναυτιλιακών σπουδών, οι ομιλητές ανέπτυξαν το θέμα της συνάντησης «Ο Ανθρώπινος Παράγοντας στη Ναυτιλία».

Το ρόλο των ανθρώπων της ναυτιλίας στην πρόληψη της ρύπανσης από τα πλοία, παρουσίασε ο Κώστας Τριανταφύλλου, Assistant Executive Coordinator της HELMEPA, τονίζοντας ότι παρά την τεράστια βελτίωση σε θέματα ναυτικής ασφάλειας τα τελευταία 40 χρόνια, το ανθρώπινο λάθος παραμένει η κύρια αιτία πρόκλησης ατυχημάτων και περιστατικών ρύπανσης.

Αναφέρθηκε επίσης στη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, η οποία μεταβάλλεται συνεχώς καθώς εμπλουτίζουμε την επιστημονική μας γνώση για τον πλανήτη και μίλησε για το πρωτοποριακό παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ελληνικής ναυτιλίας με την ίδρυση της HELMEPA τo 1982.

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
27 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Μη κατηγοριοποιημένο Isalos.net και ο Ρόλος του Ανθρώπινου Παράγοντα στη Ναυτιλία