Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού – 5 Δεκεμβρίου

5 Δεκ 2019

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού το 1985 ως ευκαιρία εορτασμού διεθνώς της δύναμης και δυναμικής του εθελοντισμού αλλά και για να τιμάται η συμβολή των εθελοντών στο κοινωνικό σύνολο.

Ο εθελοντισμός, σαν κοινωνική συμπεριφορά, υπάρχει σε όλους τους πολιτισμούς, γλώσσες και θρησκείες. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ανθρώπων προσφέρουν, χωρίς υλική ανταμοιβή, χρόνο, ενέργεια και τις δεξιότητες τους για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Αυτό που κερδίζουν από την ανιδιοτελή προσφορά τους είναι μια διαφορετική αίσθηση ικανοποίησης, το αίσθημα πως έκαναν τη διαφορά και ανταπέδωσαν κάτι στην κοινότητα τους, το συνάνθρωπο, τον Πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Με την ευκαιρία αυτή, η HELMEPA χαιρετίζει τη σημαντική εθελοντική δέσμευση «Να Σώσουμε τις Θάλασσες» των 13.500 Ελλήνων ναυτικών, 410 πλοίων και 200 εταιρειών και οργανισμών Μελών της, που με συνέπεια υλοποιούν από το 1982.

Ακόμη, αναγνωρίζουμε την πολύτιμη προσφορά των χιλιάδων εθελοντών μαθητών και Εκπαιδευτικών που κάθε χρόνο αναλαμβάνουν περιβαλλοντική δράση στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδική HELMEPA».

Τέλος, τιμάμε τους χιλιάδες εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, που παίρνουν μέρος τακτικά στους καθαρισμούς ακτών, βυθού, πάρκων και δασών, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της HELMEPA και στέλνοντας ένα μήνυμα ατομικής υπευθυνότητας και δράσης.

Ευχόμαστε ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού να αποτελέσει εφαλτήριο για τη διάδοση της αξίας του εθελοντισμού και την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στη νέα γενιά, στους μελλοντικούς εθελοντές, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά η κοινωνία και το περιβάλλον έχουν ανάγκη.

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 October 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού – 5 Δεκεμβρίου