Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Η HELMEPA υποστηρικτής του Aegean 600

15 Ιαν 2020

Με ενθουσιασμό η HELMEPA έγινε υποστηρικτής του νέου αγώνα σκαφών ανοικτής θαλάσσης με την ονομασία Aegean 600, που θα διοργανώσει ο ΠΟΙΑΘ το καλοκαίρι του 2020 στο Αιγαίο πέλαγος.

Η απόφαση αυτή της HELMEPA είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συνεργασίας της με τον ΠΟΙΑΘ, αφού μαζί έχουν αναπτύξει προγράμματα καθαρισμού ακτών και χρήσης ανακυκλωμένων προϊόντων κατά τη διάρκεια αγώνων ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, τα πέντε τελευταία χρόνια.

Ειδικά για τον αγώνα Aegean 600, στη διαδρομή του οποίου δεν υπάρχουν σταθμοί για τα συμμετέχοντα σκάφη, η HELMEPA σχεδίασε και ο ΠΟΙΑΘ θα αναπτύξει έναν Οδικό Χάρτη ενεργειών για τους συμμετέχοντες αλλά και τους εργαζομένους και εθελοντές της διοργάνωσης.

Έτσι, για μία ακόμα φορά στα 38 χρόνια της ιστορίας της, η HELMEPA πρωτοπορεί και δίνει το στίγμα για εξειδικευμένες ενέργειες προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και κατά τη διάρκεια αγώνων ιστιοπλοΐας. Η θάλασσά μας, το «πεδίο» δραστηριότητας της ναυτιλίας, είναι και ο χώρος που δραστηριοποιούνται και αγαπούν όλοι όσοι ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα, τριγώνου ή ανοικτής θαλάσσης. Για τους παραπάνω λόγους, η HELMEPA πρωτοστατεί, δημιουργώντας όλες αυτές τις προϋποθέσεις, όπως ο Οδικός Χάρτης για την Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης καθώς και συνεργασίες όπου απαιτούνται, έτσι ώστε να ξεκινήσουν να γίνονται και σε αυτό το χώρο οι ανάλογες και ουσιαστικές ενέργειες προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες: http://aegean600.com/

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
20 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Η HELMEPA υποστηρικτής του Aegean 600