Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020: Καιρός για τη Φύση (Time for Nature), χωρίς σκουπίδια και πλαστικά!

5 Ιουν 2020

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει αυτήν την περίοδο η ανθρωπότητα, ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε ότι αποτελούμε απλώς έναν κρίκο στην αλυσίδα της ζωής στον πλανήτη μας και πως πρέπει πάντα να λειτουργούμε με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, χωρίς να το υποβαθμίζουμε. Για το 2020, τα Ηνωμένα Έθνη επέλεξαν γι’ αυτόν το λόγο το θέμα «Καιρός για τη Φύση».

Η HELMEPA γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με διπλή δράση. Επιλέγουμε την 5η Ιουνίου για το ξεκίνημα της καλοκαιρινής εκστρατείας με σύνθημα «Καθαρές Θάλασσες και Ακτές» και πρωταγωνιστή το δημοφιλή Γλάρο στη νέα Αφίσα, που μας υπενθυμίζει ότι επιστρέφουμε στις παραλίες, αλλά με ΠΡΟΣΟΧΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της πατρίδας μας, χωρίς να το επιβαρύνουμε με πλαστικά μιας χρήσης και άλλα απορρίμματα.

Ακόμη, διοργανώνουμε σήμερα εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Ο θαυμαστός θαλάσσιος κόσμος» για παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού Κιβωτό του Κόσμου. Τα παιδιά σε δύο σπίτια φιλοξενίας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη σημασία των θαλασσών, τους κινδύνους που προκαλεί η αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά και τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να συμμετάσχουμε στην προστασία τους.

Ευχόμαστε η προστασία του περιβάλλοντος να είναι στη σκέψη όλων μας κάθε μέρα κι όχι μόνο την 5η Ιουνίου!

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
30 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020: Καιρός για τη Φύση (Time for Nature), χωρίς σκουπίδια και πλαστικά!