Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Προστατεύουμε και φέτος τις θάλασσες και τις ακτές, αλλά με προσοχή!

2 Ιουλ 2020

Η πανδημία Covid-19 μπορεί να μην επέτρεψε τη διεξαγωγή της εκστρατείας καθαρισμού ακτών που συντονίζει η HELMEPA πανελλαδικά κάθε Μάιο, ωστόσο με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση παρατηρούμε ότι τα Μέλη μας και φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, διοργανώνουν δράσεις καθαρισμού ακτών σε όλη την Ελλάδα.

Στηρίζοντας αυτές τις προσπάθειες, συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες εθελοντικού καθαρισμού ακτών και φέτος το καλοκαίρι, αρκεί να τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, όπως συμμετοχή σε μικρές ομάδες, αποστάσεις ασφαλείας 1-2 μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων, χρήση γαντιών και μάσκας καθώς και χρήση αντισηπτικού χεριών μετά τη δράση.

Στο πνεύμα αυτό προχωρούν και οι προετοιμασίες για τον φετινό Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, που συντονίζει η HELMEPA για 30η (!) συνεχή χρονιά στη χώρα μας μεταξύ 20 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου 2020, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες και την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι τότε.

Στην ιστοσελίδα της HELMEPA οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σχετικές οδηγίες και το δελτίο καταγραφής απορριμμάτων ώστε να συμμετέχουν στην έρευνα της HELMEPA για τα θαλάσσια απορρίμματα. Επίσης, οι πιο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την καταγραφή των απορριμμάτων την εφαρμογή “Clean Swell” του αμερικανικού μη-κυβερνητικού οργανισμού Ocean Conservancy, σε συνεργασία με τη HELMEPA.

Αναμένουμε λοιπόν ενημέρωση και φωτογραφίες από τις δράσεις σας, οι οποίες  θα προβληθούν, εφόσον το επιθυμείτε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της HELMEPA, προτρέποντας περισσότερους μικρούς και μεγάλους εθελοντές να αναλάβουν δράση!

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήσετε μαζί μας στο email environment@helmepa.gr

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 October 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Προστατεύουμε και φέτος τις θάλασσες και τις ακτές, αλλά με προσοχή!