Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση HELMEPA με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

12 Οκτ 2020

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της HELMEPA κα Σεμίραμις Παληού με το Μέλος του ΔΣ κα Ιωάννα Μαρτίνου και από τη Γραμματεία της ένωσης την Εκτελεστική Συντονίστρια κα Κριστιάνα Πρεκεζέ.

Η κα Παληού ενημέρωσε συνοπτικά την Υπουργό για τους στόχους, το μακρόχρονο έργο καθώς και τις τρέχουσες πρωτοβουλίες εθελοντικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης της ένωσης. Αναφέρθηκε ακόμη στην εθελοντική συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» τα τελευταία 27 χρόνια, οι οποίοι με ζήλο καθοδηγούν τους μαθητές τους σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα.

Η Υπουργός, γνωρίζοντας τα προγράμματα και τις δράσεις της HELMEPA, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για περαιτέρω συμβολή της ένωσης στους στόχους του Υπουργείου, με σκοπό την ενίσχυση της βιωματικής εκπαίδευσης και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Προς τούτο, η κα Κεραμέως πρότεινε όπως η HELMEPA εξετάσει το συντομότερο με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το θέμα, αναφορικά με τους τομείς του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Κατά την εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διαμορφώσουν πλαίσιο συνεργασίας ώστε να τεθούν οι βάσεις σταθερής σύμπραξης για την προώθηση κοινών στόχων προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και της νέας γενιάς.

 


(Δ-Α): Ι. Μαρτίνου – Μέλος του ΔΣ της HELMEPA, Ν. Κεραμέως – Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σ. Παληού – Πρόεδρος της HELMEPA, Κρ. Πρεκεζέ – Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
22 October 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Κύρια είδηση Συνάντηση HELMEPA με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων