Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Τέλος στα Πλαστικά μίας Χρήσης και Αειφόρος Ανάπτυξη

28 Φεβ 2020

Εκδήλωση με τίτλο Going singleuse plastic free: The next step to sustainable growth διοργάνωσε το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, την 4η Φεβρουαρίου στο Deree.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Στόχος η ενίσχυση του διαλόγου για τα πλαστικά μίας χρήσης και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, τα επόμενα βήματα για ένα βιώσιμο μέλλον και η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου της Ελλάδας για το οποίο μίλησε ο Υπουργός. Τα δύο panels των ομιλητών προκάλεσαν ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα θέματα “From Miracle Material to Major Pollutant: Plastic in our seas” και “What can we do? Drafting solutions for the next day”.

Η HELMEPA συμμετείχε στο πρώτο panel με την Εκτελεστική Συντονίστρια, κα Κριστιάνα Πρεκεζέ, η οποία αναφέρθηκε στην έκταση του προβλήματος, παρουσίασε στοιχεία από τους εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών στην Ελλάδα και παρότρυνε όλους να αναθεωρήσουν τις καθημερινές τους συνήθειες για τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης.

 

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
20 September 2020
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ειδήσεις Τέλος στα Πλαστικά μίας Χρήσης και Αειφόρος Ανάπτυξη