Επιλογή Σελίδας
Print Friendly, PDF & Email

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2019

Το 2019, η HELMEPA, πιστοποιημένη από το DNV GL, ως «Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για την Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση», προσφέρει στους Έλληνες αξιωματικούς και τα στελέχη των Εταιρειών Μελών της το 37o Ετήσιο Εθελοντικό Επιμορφωτικό της Πρόγραμμα.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 2019 καταρτίστηκε, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, με τη συνδρομή της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της HELMEPA λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες ανάγκες των Εταιρειών Μελών για την επιμόρφωση των ναυτικών και στελεχών τους, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις σημαντικές νομοθετικές εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας και τους νέους κανονισμούς που τέθηκαν ή πρόκειται να τεθούν σε ισχύ μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το Πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από την πλουσιότερη θεματολογία των τελευταίων χρόνων, με 6 διαφορετικά είδη Σεμιναρίων, ως εξής:

  1. Μειώνοντας το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα της Ναυτιλίας: Καυτά Θέματα του Σήμερα και του Αύριο (διήμερο)
  2. Μαθαίνοντας από τις Επιθεωρήσεις του PSC: Συνήθεις Ελλείψεις και Πρόληψή τους (διήμερο)
  3. Ενισχύοντας την Ασφάλεια μέσω της Αποτελεσματικής Διαχείρισης Επιχειρησιακών Κινδύνων και Ανθρώπων στο Πλοίο (διήμερο)
  4. Marine Environmental Awareness (διήμερο, πιστοποιημένο από τη Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου βάσει του ΙΜΟ Model Course 38)
  5. Πλέοντας με Υψηλό Κυματισμό – Παραμετρικός Διατοιχισμός και Προετοιμασία για Ακραίες Καιρικές Συνθήκες – Μελέτη περιπτώσεων (μονοήμερο, με πρακτική επίδειξη στον Προσομοιωτή Γέφυρας)
  6. Επιθεώρηση Vetting και TMSA – Tanker Management and Self-Assessment (μονοήμερο)

Τα 4 διήμερα Σεμινάρια (Α-D) θα προσφερθούν από 6 φορές το καθένα μέσα στο χρόνο, ενώ τα μονοήμερα Σεμινάρια Ε και F θα πραγματοποιηθούν 8 και 3 φορές αντίστοιχα. Στο φετινό πρόγραμμα συνεισφέρουν εθελοντικά ειδικευμένα στελέχη 16 Εταιρειών και Οργανισμών Μελών, καθώς και αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και ανεξάρτητοι συνεργάτες μαζί με στελέχη της HELMEPA.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για τη ναυτιλία και ολοένα αυξανόμενων απαιτήσεων υποχρεωτικής εκπαίδευσης για τους ναυτικούς, η εθελοντική επιμόρφωση που προσφέρει η HELMEPA στα μέλη της, πάντα με επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα, εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερη απήχηση μεταξύ των Ελλήνων ναυτικών και ναυτιλιακών στελεχών και ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι έχουν συμβάλει σε αυτή τη πρωτοβουλία όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ημερομηνίες όλων των προγραμματισμένων Σεμιναρίων του 2019 φαίνονται εδώ.

Ο Οδηγός του Επιμορφωτικού Προγράμματος 2019 με αναλυτικές πληροφορίες ανά Σεμινάριο είναι διαθέσιμος εδώ.

Η Αίτηση Συμμετοχής στα Σεμινάρια του 2019 (αποκλειστικά για Εταιρείες Μέλη) είναι διαθέσιμη εδώ.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Ετήσιο Εθελοντικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα:

Στα Σεμινάρια του Προγράμματος μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς κόστος αξιωματικοί και στελέχη των Εταιρειών Μελών της HELMEPA. Με απόφαση του Δ.Σ. της HELMEPA, κάθε διαχειρίστρια Εταιρεία Μέλος δικαιούται ετησίως 1 συμμετοχή για το γραφείο (εφόσον είναι εγγεγραμμένο) και 2 συμμετοχές ανά εγγεγραμμένο πλοίο. Τα λοιπά Εταιρικά Μέλη δικαιούνται 1 συμμετοχή ετησίως. 

Αποδοχή και επιβεβαίωση συμμετοχής:
Στις αιτήσεις συμμετοχής τηρείται σειρά προτεραιότητας. Επιπρόσθετες συμμετοχές ανά Εταιρεία πέραν των δικαιούμενων βάσει των ανωτέρω εξετάζονται κατά περίπτωση εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων. Η επιβεβαίωση των αιτούμενων συμμετοχών γίνεται από τη γραμματεία του Ναυτιλιακού Τομέα της HELMEPA με e-mail 3 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη του Σεμιναρίου.

Ακυρώσεις – Αντικαταστάσεις:
Για την ομαλή προετοιμασία των Σεμιναρίων, παρακαλούμε θερμά για την έγκαιρη γραπτή ενημέρωση σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής ή αντικατάστασης συμμετέχοντα.

Να Σώσουμε τις Θάλασσες
  • en
  • el
18 November 2019
Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δομή