• calendar

Εξ αποστάσεως επιμόρφωση

Προσαρμοζόμενο άμεσα στις νέες συνθήκες και ανάγκες που προέκυψαν με την πανδημία του COVID-19, το Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό μας Κέντρο έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα σειρά πρωτοβουλιών για να συνεχίσει να προσφέρει τη δυνατότητα επιμόρφωσης στους ναυτικούς και τις εταιρείες Μέλη της HELMEPA.

 

Την έγκαιρη αναστολή των σεμιναρίων του Επιμορφωτικού Προγράμματος 2020 διαδέχθηκε πολύ γρήγορα μια εντατική προσπάθεια προσαρμογής τους σε μορφή webinar, η οποία έχει τύχει μέχρι στιγμής της ευρείας αποδοχής και ανταπόκρισης των Μελών μας, όπως δείχνουν τόσο τα στοιχεία συμμετοχής όσο και τα επιδοκιμαστικά σχόλια των συμμετεχόντων των 4 διαδικτυακών σεμιναρίων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Η αρχή έγινε με μια συνεπτυγμένη διαδικτυακή εκδοχή του περιβαλλοντικού μας σεμιναρίου Marine Environmental Awareness στις 14 Απριλίου, ενώ ακολούθησαν τα webinars Avoiding Pitfalls during PSC Inspections (5-7 Μαΐου), TMSA Implementation and Preparation for Vetting Inspections (14 Μαΐου) και Safety First (19-21 Μαΐου).

Συνολικά παρακολούθησαν και έλαβαν ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό περισσότερα από 240 άτομα – αξιωματικοί γέφυρας και μηχανής και στελέχη γραφείου – από 35 εταιρείες Μέλη καθώς και ορισμένοι ναυτικοί Μέλη της HELMEPA, γεγονός που αναδεικνύει ένα από τα πλεονεκτήματα της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, αυτό δηλαδή της διευρυμένης συμμετοχής. Παραθέτουμε ενδεικτικά σχόλια των συμμετεχόντων που μας ενθαρρύνουν στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, που δε θα ήταν δυνατή χωρίς την άμεση ανταπόκριση των Εισηγητών του Επιμορφωτικού μας Προγράμματος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους:

«Η διοργάνωση ήταν άψογη, συνεχίστε την καλή δουλειά με τον ίδιο ζήλο και αγάπη!!»

 «Πολύ καλή προσπάθεια. Το υλικό των παρουσιάσεων ήταν πολύ καλό. […] Ευχαριστώ για την ενημέρωση και αναμένουμε το επόμενο διαδικτυακό κάλεσμα»

 «Εν έτει 2020 η HELMEPA πήρε μια τεράστια απόφαση. Tα διαδικτυακά σεμινάρια είναι αρκετά χρήσιμα και ικανοποιητικά διότι μπορούν να παρακολουθήσουν παραπάνω άτομα απ’ όσα χωράει μια αίθουσα καθώς και ναυτικοί οι οποίοι βρίσκονται σε ταξίδι ή άτομα που διαμένουν μόνιμα στην επαρχία […]»

Από την 8 Απριλίου προσφέραμε επίσης στις εταιρείες Μέλη τη δυνατότητα ελεύθερης εγγραφής χρηστών στην online πλατφόρμα elearning της HELMEPA, που περιλαμβάνει δύο επιμορφωτικά «πακέτα» στα αγγλικά (Safety & Environmental training courses) με οκτώ ωριαίες παρουσιάσεις το καθένα. Οι χρήστες σήμερα πλησιάζουν τους 450 από 20 Εταιρείες, ενώ έχουν ήδη χορηγηθεί 200 πιστοποιητικά επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Τέλος, εν αναμονή της επαναλειτουργίας της εκπαίδευσης στον Προσομοιωτή Γέφυρας, προσαρμόσαμε και στείλαμε στα Μέλη μας σε μορφή videos 4 παρουσιάσεις σε θέματα “Ship’s Handling”, βασισμένες στις θεωρητικές παρουσιάσεις του αντίστοιχου simulator course.

Περισσότερες πληροφορίες στο Ναυτιλιακό Τομέα, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210 9343088.

 

2020 Tr Pr booklet