• calendar

HELMEPA: παραμένουμε ανοιχτοί και εργαζόμαστε για τα Μέλη μας

Η HELMEPA, σεβόμενη τις υποδείξεις της Πολιτείας και σύμφωνα με τις επιταγές των ημερών λόγω του Covid-19, ανέστειλε άμεσα αρκετές από τις δραστηριότητές του Ναυτιλιακού Τομέα και του Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης. Τα στελέχη της, ωστόσο, μέσω της τήλε-εργασίας και της εκ περιτροπής εργασίας που υιοθετήθηκε για να παραμένουν ανοιχτά τα γραφεία της Ένωσης, καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να συνεχιστεί η ηλεκτρονική ροή πληροφοριών προς τα Μέλη.

 

Στις Εταιρείες Μέλη στέλνουμε τακτικές ενημερώσεις ναυτιλιακού ενδιαφέροντος σχετικά με τον COVID-19, οι οποίες περιλαμβάνουν τα μέτρα και τους περιορισμούς που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές σε διάφορα μέρη του κόσμου, λόγω της πανδημίας.

Μετά την αναστολή της εκτέλεσης των σεμιναρίων του Επιμορφωτικού Προγράμματος 2020, η HELMEPA έστειλε στις εταιρείες Μέλη παρουσιάσεις με επίκαιρα θέματα από τα Σεμινάρια “Compliance with Air Emissions Regulations”, “Marine Environmental Awareness”, “Safety First” και “Emergency Preparedness and Response”, ενώ διασκευάσαμε θέματα του “Ship’s Handling”, τα οποία παρουσιάζονται ως θεωρία στο αντίστοιχο course του Προσομοιωτή Γέφυρας και τα στείλαμε ως video στα αγγλικά.

Την Τρίτη 14 Απριλίου, διοργανώσαμε το πρώτο Μarine Εnvironmental Αwareness διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) της HELMEPA, το οποίο παρακολούθησαν 41 Αξιωματικοί ΕΝ και στελέχη 10 διαχειριστριών εταιρειών-Μελών. Τα θετικά σχόλια και οι παρατηρήσεις τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την επανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών μάθησης.

Ακόμη, εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας στους ναυτικούς – άνδρες και γυναίκες – όλων των εθνικοτήτων, αξιωματικούς και πληρώματα στα πλοία, καθώς και προσωπικό Διαχειριστριών Εταιρειών στην ξηρά, οι οποίοι εργάζονται σκληρά κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, για να διατηρήσουν τη ροή του διεθνούς εμπορίου ανεμπόδιστη, με σχετικό κείμενο που στείλαμε στον Τύπο, στις εταιρείες και στους ναυτικούς/ εταίρους Μέλη της HELMEPA.

Στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε, με χαρά βλέπουμε ότι ναυτικοί/εταίροι Μέλη και αξιωματικοί που εργάζονται σε εταιρείες Μέλη της HELMEPA, επιμορφώνονται μέσω του Προγράμματος e-Learning, ένα διαδικτυακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο εκπαιδευτικά πακέτα διαθέσιμα στα Αγγλικά: Environmental related Training Course και Safety related Training Course, με την τελευταία ενημερωμένη έκδοση διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο του 2019.

Στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα Μέλη μας εθελοντική επιμόρφωση, προχωρήσαμε στην ελεύθερη διάθεση του Προγράμματος e-Learning σε αξιωματικούς και στελέχη των διαχειριστριών Εταιρειών Μελών, ανεξάρτητα του αριθμού των συμμετοχών που η Εταιρεία έχει διαθέσιμες.

Παράλληλα, δημιουργήσαμε ένα καινούριο σκίτσο του Γλάρου που μας προτρέπει όλους να μείνουμε σπίτι, ενώ διατηρήσαμε επικοινωνία με τους Εθελοντές Εκπαιδευτικούς του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» και συνεχίσαμε να στηρίζουμε το έργο τους με ενημερώσεις και προτάσεις για δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών τους.

Τέλος, ολοκληρώσαμε τον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» με τη συμμετοχή 3.600 παιδιών από 121 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία που μας έστειλαν 361 ομαδικά έργα. Η Επιτροπή Αξιολόγησης των έργων επέλεξε διαδικτυακά τα έργα προς βράβευση και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μέσω Δελτίου Τύπου.