• calendar

Προκήρυξη Υποτροφιών HELMEPA 2022-2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - HELMEPA 

Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023

 

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA προκηρύσσει για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master’s, πλήρους (full-time) φοίτησης και παρακολούθησης με φυσική παρουσία, σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και τη Μεγάλη Βρετανία.

 

 1. Υποτροφία για Ναυτιλιακές σπουδές, ύψους 15.000€, στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού, Ιδρυτή της HELMEPA. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, τέκνα Ελλήνων ναυτικών. CODE: 01-2022-GL
 2. Υποτροφία για Περιβαλλοντικές επιστήμες, ύψους 15.000€, στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, Επίτιμου Προέδρου της HELMEPA. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, που έχουν υπάρξει μέλη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι». CODE: 02-2022-VK
 3. Υποτροφία για Ναυτιλιακές σπουδές, ύψους 10.000€, στη μνήμη του Νικολάου Σ. Αποστολόπουλου. Η υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του εκλιπόντος. Προτεραιότητα θα δοθεί στις σπουδές που έχουν σχέση με το Ναυτικό Δίκαιο (Maritime Law) και τις Ναυτασφαλίσεις (Marine Insurance). CODE: 03-2022-NA

 

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν υποψήφιοι μέχρι 30 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε Ελληνικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) ή Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), με βαθμό πτυχίου 7,5 και άνω και δεν είναι δικαιούχοι άλλης υποτροφίας. Στη διαδικασία επιλογής λαμβάνονται, μεταξύ άλλων, υπόψη ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου σε σχέση με την προβλεπόμενη διάρκεια σπουδών, η σειρά κατάταξης μεταξύ των υπολοίπων αποφοίτων της ίδιας σειράς, καθώς και η οικονομική τους κατάσταση.

 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι είναι:

 

 1. Ηλεκτρονική Αίτηση
 2. Υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση
 3. Βιογραφικό Σημείωμα και Συνοδευτική Επιστολή
 4. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
 5. Αντίγραφο πτυχίου (ή νόμιμο έγγραφο ότι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους εάν δεν το έχουν λάβει ακόμα) και αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών με τον τελικό μέσο όρο βαθμολογίας, με εμφανή την ημερομηνία εγγραφής και αποφοίτησης.
 6. Βεβαίωση βαθμολογικής σειράς κατάταξης μεταξύ των φοιτητών που αποφοίτησαν κατά την ημερομηνία της ορκωμοσίας τους (π.χ. 10ος/η από 56).
 7. Δύο Συστατικές Επιστολές, από καθηγητές/τριες του Πανεπιστημίου από το οποίο ο/η υποψήφιος/α αποφοίτησε.
 8. Βεβαίωση Αποδοχής από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, ή Βεβαίωση Εγγραφής σε αυτό, και να περιλαμβάνει το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, τα προσφερόμενα μαθήματα, το απαιτούμενο επίπεδο ξένης γλώσσας και το κόστος των διδάκτρων.
 9. Πιστοποιητικό ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα επιλογής για την πραγματοποίηση των σπουδών, και συγκεκριμένα για Αγγλικά: Proficiency of Cambridge ή Michigan ή TOEFL ή IELTS, για Γαλλικά: Superieur III ή Sorbonne II, για Γερμανικά: Mittelstufe III και για Ιταλικά/Ισπανικά: Superiore.
 10. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου οικονομικού έτους του/της υποψηφίου/ας, εφόσον υποβάλλει φορολογική δήλωση ή της οικογένειάς του.
 11. Για τους άρρενες υποψηφίους, το πιστοποιητικό εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή αναβολής της στρατολογίας λόγω σπουδών.

 

Τα παραπάνω έγγραφα πρέπει να υποβληθούν στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA το αργότερο μέχρι την 24 Ιουνίου 2022, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναφέροντας στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος, τον κωδικό της υποτροφίας. Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 9341233, 210 9343088.